Praksis i New York

På den andre siden av kloden har Emilie Berg Fjeld og May Elena Trydal vært i New York på praksis. May Elena har jobbet med å intervjue tre dyktige damer som jobber med turisme i New York. Først ute var Heidi Sanft – grunnlegger og innehaver av Next Stop New York.  Det er en turoperatør som er eksperter på New York.  Bedriften har veldig mange norske bedriftskunder, blant annet DNB, Statoil, Nordea, Hurtigruten, Berg-Hansen, Skeidar, pluss flere andre.  

CC Verallo var neste på listen. Mange av oss tenker bare sol og bad eller opplevelse når vi er ut og reiser. Vi tenker ikke på å beskytte huden fra solen. Christine eller CC av VMV Hypoallergenics er opptatt av dette.

FFANY-May-Elena-og-Emilie (1).jpg
May Elena og Emilie i New York


May Elena snakket med henne og fikk noe tips om hva vi bør passe på når vi skal på enten sol og bad, safari, dykking, eller storby ferie.  Maria- Leena Kerr – Hun skulle bare reise til New York som turist i 2006. Maria ble forelsket i New York og jobber nå som guide i byen.  Bedriften hennes, Turist i New York  spesialiserer seg i mindre grupper fra norden. Oppgaven blir å skrive om disse på skolens blogger når hun kommer hjem.

I tillegg har begge jentene deltatt på guide møter i Manhattan sammen med mange lokale og dyktige guider, noe som de jentene synes var veldig gøy og lærerikt. Ingen overdrivelse å si at begge jentene har har blitt godt kjent i «The Big Apple»

Fallskjermhopp og gigant slanger som pensum i Australia

FFANY-slange.jpg
Sydney Zoo måtte testes av Pegah


Pegah Sobbi har jobbet i to uker på Worldwide Travel and Tours i Syndey, Australia. Der har hun blandt annet jobbet med digitale medier og kundeservice, samt lært seg å håndtere kravstore kunder. 

En annen viktig del av det å jobbe i reisebyrå er produktutprøving  og siden Worldwide Travel and Tours selger fallskjermhopp turer, så måtte Pegah spenne på seg fallskjermen og bli med opp i fly og teste et hopp. 

En annen utflukt som måtte prøves var Zoo besøk, der hun også måtte prøve å holde en velvoksen slange. Eksotisk og spennende praksis for Pegah i Australia med andre ord.

FFANY-Pegah-Fallskjerm.jpg
Produkttesting av fallskjermhopp er ikke vanlig på en praksisplass, Pegah tok utfordringen


Anna-Sofie i Delhi, India

På jobb hos Namaste Travel and Tours i Delhi, India finner vi Anna Sofie Karlsen. Dette er faktisk første gang hun reiser utenfor Europa. Hun har laget reiseruter til pakketurer som de produserer, lager og sjekker priskalkyler for turene, blir kjent med India som et reisemål, kundebehandling og kultur i reiseliv sammenheng. 

Det har også vært blitt tid til å besøke kjente reisemål som Taj Mahal, og ikke minst blitt kjent med Indisk kultur. Og ikke minst lært seg å like Indisk mat

FFANY-AnnaSofie.jpg
Anna-Sofie foran Taj Mahal


Andre praksisplasser

De andre studentene har de siste to ukene vært på praksis hos iSarpsborg, Benny Travel i Oslo, Mitt Kina Reiser i Oslo, ASB Consult i Oslo, Son Spa og Hotell og Hotell Bastion i Oslo.

Mandag venter skolebenken igjen hjemme i Fredrikstad Stadion.

Fredrikstad, 2016