Vi tilbyr utdanninger i Oslo og Fredrikstad

Livet som student i Fredrikstad

Fredrikstad ble kåret til Norges mest attraktive by i statens kåring i 2017. Juryen som var oppnevnt av Kommunal- og moderniseringsdepartementet mente blant annet at Fredrikstads kollektivtilbud var veldig bra. Ikke minst at gratis byferge på elven Glomma, som renner gjennom byen, var et godt initiativ. Dette er noe som kommer deg som student i byen tilgode, ikke minst fordi Fredrikstad FagAkademi ligger 50 meter fra elven der fergen legger til, rett ved Fredrikstad sentrum.

Et stort studentmiljø

Skolestedet i Fredrikstad ligger i samme området som Høgskolen i Østfold, Fagskolen i Østfold, Wang Toppidrett m.fl. Vi er lokalisert på et område som kalles Værste, like ved Fredrikstad sentrum. På det samme området ligger det nye studentboliger. Disse administreres av studentsamskipnaden i Østfold.  

VIKfoto-Fredrikstad-FagAkademi-31938.jpg

Studentkro, treningssenter, kantine, kaffebar og andre aktiviteter rett ved skolen

Rett ved siden av skolen ligger blant annet Kranen SFO, dette er en studentkro som drives av Studentsamskipnaden Østfold. Kranen SFO er et tilbud til alle studenter på området, med biljard, dart og andre aktiviteter du har lyst til å delta på i fritiden.

Du finner også kaffebar, kantine, Rema 1000 og andre serveringsmuligheter på området, her har du alt du trenger. Vil du være i aktivitet og trene så finnes Friskis & Svettis vegg i vegg med Fredrikstad FagAkademi, selvfølgelig med hyggelige studentpriser til deg som går på FFA.

En ting er sikkert, uansett hvilke interesser du måtte ha eller aktiviteter du vil delta på, du finner alt i Fredrikstad, rett utenfor skolen.

Ta gratis byferge til skolen

Ta gratis byferge til skolen

Byfergen går kontinuerlig rundt på elven gjennom Fredrikstad, med anløp i samtlige bydeler. Ikke uvanlig at studenter benytter denne, fordi fergen legger til 50 meter fra skolen og er gratis.

Brygga i Fredrikstad

Brygga i Fredrikstad

Langs elven som renner tvers gjennom Fredrikstad ligger bryggepromenaden eller brygga. Her finner du alt du trenger av restauranter, barer og kafeer med et yrende folkeliv. Et velkjent treffpunkt for byens studenter.

Gamlebyen Fredrikstad

Gamlebyen Fredrikstad

Nordens best bevarte festningsby ligger i Fredrikstad. Byfergen går direkte til Gamlebyen som besøkes av flere tusen turister årlig. Her finner du masse gamle butikker, koselige kafeer, museer, utstillinger, restauranter m.m.

Trenger du hybel?

Fredrikstad FagAkademi har ikke egne hybler til utleie, men under finner du eksempler på noen linker som kan hjelpe deg.

http://finn.no

https://www.siost.hiof.no/bolig

http://www.rubrikk.no

http://boligifredrikstad.no/

http://hybel.no

http://www.uninite.com

(tips oss gjerne om flere nettsider så oppdaterer vi, du kan sende de på post@ffa.no)

NB!
Vi har fått en henvendelse fra Siri som har en vinterisolert hytte på Hvaler hun kan leie ut til studenter. Det er ca 20 minutter med bil/buss fra skolen. Se melding under:

Jeg leier ut hytte på Hvaler som er vinterisolert. Den er ideell for 3 studenter; 3 soverom, 2 stuer, vaskerom, bad, peis etc. Ta kontakt for ytterligere informasjon på mobil 93215355

Med hilsen Siri Tønsberg
Oppdatert 23. juli 2018.